Cijfers geven aan dat er ruim 21.000 verkeersongevallen per jaar plaatsvinden waarbij sprake is van ernstig letsel. Dagelijks loop je risico als je deelneemt aan het verkeer. In welke hoedanigheid dan ook, als voetganger, fietser of bestuurder van een motorvoertuig bent u door de toenemende verkeersdrukte meerdere malen per dag kwetsbaar. Bent u de passagier? Dan heeft u recht op de regeling ‘schuldloze’ derde. Als passagier zult u de schade vergoedt moeten krijgen van één van de verzekeringsmaatschappijen die betrokken zijn bij het ongeval. Verzekeringsmaatschappijen wijzen in dit soort scenario’s vaak naar elkaar wie er moet betalen waar u dan de dupe van kunt worden.

Bestuurders van motorrijtuigen zijn verplicht tot het afsluiten van een verzekering, in dat geval zal de schade dan ook verhaald worden op de verzekeraar. Dit wil echter niet zeggen dat u hierdoor gegarandeerd bent van de juiste schadevergoeding. Vaak worden (particuliere) slachtoffers overschreeuwd door de grote verzekeringsmaatschappijen. Echter staat u in uw recht om de juiste schadevergoeding te krijgen, dit vergt echter vaak specialistische kennis. Wij van Apaydin Letselschade & Advies hebben deze kennis in huis en met onze ervaring kunnen wij er samen met u voor zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft. Daarbij opgeven is voor ons geen optie.

Ongelukken gebeuren, het kan zijn dat u schuld hebt aan het ongeval en hierdoor aansprakelijk bent. Ook in deze situatie is het voor u mogelijk om letselschade vergoed te krijgen. De trend die nu te zien is binnen de schadebranche is het feit dat de schuldvraag niet altijd leidend is. Hiermee bedoelen we dat er verzekeringen zijn die altijd uitkeren bij letsel veroorzaakt door een verkeersongeval, ook voor de veroorzaker van het ongeval. Dit is enkel het geval als dit in de polis van uw eigen autoverzekering is opgenomen. Als tip willen we u hier meegeven dat u moet zorgen dat het Europees Schadeformulier na een auto-ongeval zo volledig mogelijk is ingevuld en ondertekend.